Aktiespararen 2013-8


Idag damp Aktiespararen nummer 2013/8 ner i brevlådan. Numera kommer den med tidningsbudet och inte posten vilket gör att man kan läsa eller åtminstone bläddra igenom den innan börsen öppnar.

Innehållet känns lite tunt men det kanske blir så för första numret efter sommarsemestern och så går ju världen allmänt lite långsammare på sommaren än vad den gör vår och höst.

Efter jag läste att Aktiespararen tar betalt av företagen dom analyserar så har jag blivit väldigt skeptisk till de publicerade analyserna. Tittar man på de analyser som finns med i detta nummer så tror jag att Rörvik och Episurf är skrivna mot ersättning.

Tidningen avslutas med sju sidor tabeller som troligen redan var inaktuella när de skapades. Idag finns det så mycket bättre informationskällor än tryckta tabeller som kommer ut en gång per månad tex så har Aktiespararna själva en webbtjänst Analysguiden som är väldigt användbar.