WebCamp Sweden 2013


WebCamp är Microsofts seminarieserie om modern webbutveckling i ASP.NET miljö. I år hölls tillställningen på Hotell Rival i Stockholm.

  1. The ASP.NET Web Platform in Context
  2. What’s new in ASP.NET 4.5 and Visual Studio 2012
  3. Building and deploying websites with ASP.NET MVC 4
  4. Creating HTML5 Applications with jQuery
  5. Building a service layer with ASP.NET Web API
  6. Leveraging your ASP.NET development skills to build apps for Office
  7. Building and leveraging social services in ASP.NET
  8. Building for the mobile web
  9. Real-time communications with SignalR
  10. Using Cloud Application Services

De flesta sessionerna hölls av Cory Fowler (Azure Technical Evgelist, Microsoft Seattle) men även Magnus Mårtensson (Azure MVP) och Björn Eriksen (Azure Technical Evangelist, Microsoft Stockholm). Kvaliteten var högst skiftande men höll sig mellan “Gäsp, är han inte klar snart!” till “Hmmm… Det där var ju lite intressant!”. Tyvärr fanns det inga direkta guldkorn men det jag tar med mig från Webcamp och hoppas kunna använda i mitt arbete är främst Signal R och i viss mån molnlösningen Azure.

Signal R är en teknik för att enkelt kunna visa realtidsuppdaterad data på webben i ASP.NET-miljö. Exempel på användningsområden kunna vara en världskarta som visar var besökarna kommer ifrån med uppdatering i realtid eller en realtids uppdaterad lista över sökningar som görs precis just nu.

Azure skulle främst vara intressant att använda för att snabbt och billigt kunna sätta upp test- och stagingmaskiner. Troligen skulle det även vara intressant att köra drift på Azure men det är ett litet större steg att ta.

,