Höst på Öland 2011


Sista helgen i september eller första helgen i oktober lyckades jag ta mig iväg till Öland och Konstnatten / Skördefesten.På fredagen möttes jag av 24 grader och sol, det kändes mer som maj än september. Lördagen erbjöd “bara” 18 grader och sol men det skönt det också. Söndagen var däremot sämre, dimman låg tät och det kallt och fuktigt.

Jag lyckades hinna med en hel del

  • Kastlösa
  • Vickleby
  • Stora Frö
  • Lilla Frö
  • Degerhamn
  • Mörbylånga
  • Ventlinge
  • Bläsinge
  • Borgholm

Däremot blev det inte så mycket köpt, konsten var ofta såld redan innan själva konstnatten började. Jag hade gärna köpt ett par tavlor av Jeanette Björkman på Ateljé Himlavid i Bläsinge men hon hade sålt väldigt mycket och det var knappt något kvar.

Det jag köpte var lokalproducerade matvaror lök, potatis, pumpa och bruna bönor. Borde nog köpt lite gula ärtor också men jag orkade inte vänta på att bonden i Norrgården (Ventlige, sydöstra Öland) skulle köra in en pall till med traktorn.